20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Kvasnicová úsporná pomazánka

Název Množství a jednotka
droždí 2 kostky
vejce 1 ks
mléko 150 ml
strouhanka 3 lžíce
malá cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 05 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Na sádle zpěníme cibulku, přidáme kvasnice, necháme je za stálého míchání rozpustit. Jakmile začnou vonět, přidáme vajíčko rozkvedlané v půl hrnku mléka (nebo ve vodě), povaříme, osolíme, opepříme a zahustíme asi třemi lžícemi strouhané housky. Povaříme ještě dvě minutky a mažeme na chléb.


 


RECEPTY

Francouzské palačinky

Postup: V kastrůlku rozpustíme máslo. Všechny suroviny dáme do mísy a ušleháme ponorným... zobrazit recept

RECEPTY

Brusinkové marokánky

Postup: Z tekuté šlehačky, cukru, másla, polohrubé mouky a vanilkového cukru svaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené plněné papriky

Postup: Mleté maso - nejlépe hovězí s vepřovým půl napůl, ale může být i jen hovězí... zobrazit recept

RECEPTY

Rybízová marmeláda

Postup: Rybíz odstopkujeme, umyjeme a rozmixujeme, kdo chce může ještě propasírovat,... zobrazit recept

RECEPTY

Citronovo-mandlová srdíčka

Postup: Z mouky, másla, moučkového a vanilkového cukru, mletých mandlí, žloutku a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Pod Radničním kolem

V samém historickém centru jihomoravské metropole nabízíme posezenív tradičním...